Spoštovani privrženci hokeja v Mariboru

Davčni zavezanci v Republiki Sloveniji lahko zahtevajo, da se do 1% dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij med katere sodijo tudi hokejski klubi. Na seznamu upravičencev za leto 2022, smo tudi Lisjaki.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do 1% dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine.

V tem duhu tudi Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez nadaljuje z akcijo Podari del dohodnine športu, s katero želi slovenskemu športu pomagati do dodatnih sredstev za delovanje. Na povezavi https://www.olympic.si/podarim je razvita je spletna aplikacija, preko katere lahko zavezanci namenijo do 1 % dohodnine za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu.

Na povezavi izpolnite obrazec (vnesite ime, priimek in vašo davčno številko) in v spustnem seznamu poiščite in izberite HOKEJSKO DRSALNI KLUB MARIBOR 89133617. S podpisom in odkljukanim obveznim poljem o strinjanju o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilom za oddajo zahteve na pristojni finančni urad boste Lisjakom namenili 1% svoje dohodnine. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Rok za oddajo obrazcev za donacije dohodnine za leto 2022 je konec leta, saj davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja.

Hvala vsem, ki se boste odločili svoj del dohodnine podariti Lisjakom!