Klubski projekti

HOKEJSKI CENTER MARIBOR

Projekt Hokejski center Maribor se je pričel ob koncu sezone 2013/2014, ko se je odvil prvi preizkusni trening za sezono 2014/2015. Maribor je širše znan kot mesto športa in znanja. Z odlično infrastrukturo v okolici Ledne dvorane ponuja ogromno priložnosti za razvoj vrhunskih hokejistov. Ob enem pa s široko paleto srednješolskih in univerzitetnih programov omogoča tudi vzporedno pridobivanje kvalitetne izobrazbe. Zdaj že široko poznana hokejska akademija HCM je v prvi vrsti razvojno naravnana akademija, z uveljavljenim hokejskim programom in izvrstno podporno ekipo pa nudi popolne pogoje za razvoj mladinskih hokejistov na njihovi poti v uspešno prihodnost.

Lisjaki maribor skupinska

STARŠEVSKI HOKEJ

Program starševski hokej se je pričel v sezoni 2018/2019 s ciljem povezati hokejske starše v Mariboru. Že v prvi sezoni je projekt razrasel v pravo šolo hokeja za odrasle. Na treningih, ki potekajo enkrat tedensko v času sezone na ledu, se starši Lisjakov in Lisičk učijo drsati, voditi pak, podajati, streljati in ostalih prvin hokejske igre. Zraven osvajanja novih spretnosti pa so se pričela sklepati tudi nova prijateljstva med starši, katerih otroci ne igrajo v istih selekcijah, kar je mogoče še toliko pomembneje za dobro vzdušje in povezanost znotraj kluba.

BRALNA POSTAVA

V sodelovanju z Mariborsko knjižnico je v šolskem letu 2015/2016, ki sovpada s hokejsko sezono, za člane selekcije U12 kot dopolnitev športnega programa v klubu, zaživela Hokejska bralna postava. Projekt od takrat poteka pod strokovnim vodstvom dr. Sabine Fras Popović, višje bibliotekarske svetovalke. Skozi leta se je Hokejska bralna postava širila in iz nedolžnega branja na avtobusu na poti na tekme prerasla v s strani Združenja splošnih knjižnic Slovenije leta 2019 nagrajen projekt za najboljši projekt slovenskih splošnih knjižnic za uvedbo inovativne storitve za svoje uporabnike. 

Netipičen bralni klub, kjer si hokejisti in hokejistke namesto paka podajajo knjigo in berejo naglas, delavnice kjer s pomočjo izbrane literature športnikom predstavljamo široko paleto vsebin: samospoštovanje, samopodoba, upravljanje z jezo, miselni procesi, notranja motivacija, odgovornost zase, komunikacija, čustvena inteligenca, itd., bralni klub za hokejske starše, skupinski ogledi filmov s športno vsebino, risanje stripov, vse to so aktivnosti, ki jih je v vsakdan hokejistov prineslo odlično sodelovanje med Mariborsko knjižnico in Lisjaki.